Wednesday, September 8, 2010

MaGD Crew Iftar 1431H @ Jintan Manis, Larkin


Telah pun berlangsung salah satu acara tahunan MaGD Crew
  • Lokasi - Restoran Jintan Manis
  • Tarikh - 4 September 2010
Kehadiran
Dollah & Family
Ajiz & Family
Alang & Family
Shukor & Family (anak kecik tggl umah)
Manz & Family
Nanz (Organizer)
Helmi Donald
Sani (Tauke Ketupat thn ni)
Acit (blk keje trus dtg)

Alhamdulillah telah berlangsung dgn jayanya Tahniah En Nanz selaku penganjur!

Friday, September 18, 2009

SALAM AIDILFITRI 1430H

Khas Buat Semua Sahabat & Kenalan
Kami Mengucapkan
Selamat Menyambut Aidilfitri
Maaf Zahir Batin

Thursday, September 17, 2009

MaGD Crew Iftar

Dh nk raya baru aku update ini blog hahahaha... anyway just nk share event berbuka puasa bersama geng2 MaGD Crew @ Blackfox.. actually they are my friend since zaman sekolah lg... we unite when we all set up a football team 14 years ago.. suka duka kitaorg dh lama share sama2 susah sama2 senang.. until now masing2 yg mana dh kahwin & ade anak & yang bujang still keep in touch & lepak2 sama2 even x kerap mcm zaman bujang2 dulu... hehehe tu sikit cite pasal kitaorg..
back to Iftar yg diadakan di Goodhope Hotel, JB.. On 12th Sept. 2009 bersamaan 22 Ramadhan 1430H...Thanks tu Nanz yg organize event ni... so far aku anggap event ni success... kerjasama dari semua pun adalah punca ke "suksessan" event... aku smpi lmbt 2-3minit sbb jalan jem... sorry organizer!! jalan jem den x dapek nk nolong... List yg hadir :-
  • Dollah & Family
  • Alang & Family
  • Kude dtg lone ranger x bwk anak bini...
  • Helmi donald
  • Mimi & Family (adik kepada Arwah member yg automatically jd geng)
  • Sumie pun lone ranger... tunang dia, dia tinggal..(seal ape? hehehe)
  • Ayob (tauke satay berjaya skang ni..)
  • Nanzri - Organizer kite... (x bwk calon lg nmpknye..)
yang x dpt hadir atas sebab2 x dpt di elak:-

  • Ajiz & Family (anak sulung dia br pas operation kat India.. so maybe tu sbb nye)
  • Pakli & Family
  • Mizzie sbb jauh di perantaun... (hopefully next year dia ade kat sini.. bwk2 laa blk M'sia.. xpyh nk majuk lama2... hahahahah)
  • Nasir nyuel... xtau ape cer..
  • Sani
overall we all enjoy the food... Thanks again to organizer... hopefully next year ade lg event mcm ni...

Tuesday, June 16, 2009

Surprise On My Birthday



Hahaha... this year my 28th Birthday... kena surprise dgn my wife smpi 3 kali.. mmm anyway TQ tu my wife.. really appreciate it..

1st - LOKASI - PIZZA HUT, PLAZA ANGSANA....dh cite kat entry sebelum ni... item no 4.. so leh laa baca eh..

2nd -LOKASI - @ MY OFFICE.... lepas kuar lunch aku kat opis... ade org ring bell then bukak jek tgk mamat india ni bwk 1 kotak kek & sejambak bunga... he called my name... he said delivery for u sir... off course kena sign kat resit.. tgk2 nama my wife.. then ape lg... aku suh staf2 aku bukak enjoy the cake... then diaorg pun dgn seronok & selamber bukak kek tu siap pasang lilin skali... dh aku kena tiup sambil diaorg nyanyi laa... malu2 kambing siot aku... hahahahaha

3rd - LOKASI - @ WIFE NEW OFFICE.... on 11th June khamis mlm jumaat... ade wat doa selamat kat opis baru dia... so kitaorg pi laaa... smpi sana org baru abis solat Maghrib berjamaah... aku lewat maklum laa opis jauh... smpi umah pun lewat... then pastu ade wat Tahlil & Doa Selamat... masa aku tgh sibuk ngan anak aku... aku terdengar imam tu sebut nama aku... aku tgk dia atas bwh tu... igtkan suh lead Tahlil tu... yelaa blom layak lg laa.... tup2 dgr dia kata moga panjang umur dan murah rezeki pada yg sambut hari lahir... fuhh lega... actually Abg Ipar aku pun sambut Birthday on 4th June... so skali laaa...

lepas abis Tahlil, solat Isyak pulak... abistu jek masa tgh nk hidang makan... terpacul dua bijik kek.... perghh aku ckp.. "ade lagi??" dua bijik kek tu utk aku dan Abg Ipar aku yg sambut Birthday dlm bulan yg sama... aku pandang kat wife aku dia tgh tersengeh....


mmmm utk record aku kena surprise 3 kali dlm ini tahun... ape pun thanks to my wife... really appreciate it... cuma aku jek x dpt nk surprise kan dia bile birthday dia... pasal dia tau semua plan2 yg bakal aku buat sebab dia lg expert bab ni... huhuhuhuh...

gambo2 lain aku upload kat Facebook k?? enjoy...

Wednesday, June 10, 2009

Beberapa minggu yg penuh dgn aktiviti...

Salam guys!! rasa nye aku try clean up sawang2 yg ade kat blog aku ni... last update 3rd December 2008... by the way x jd masalah... now just update for something happen bbrp mggu ni....

1st - Celebrate my prince birthday on 21st May... Mak aku (nenek Aqeef) masak pulut kuning untuk cucu 1st dia... onthat day kitaorg dinner kat umah Mak aku... untuk celebrate Bday Aqeef...aku & wife decide wat makan2 sikit utk family terdekat on 24th May... but maybe ade yg terasa x dijemput.. tp aku tau korang paham.. cite lanjut pasal majlis ni ade kat blog wife aku.. KLIK SINI.

2nd - surprise by my wife lps aku blk golfing... pun meng Happy kan aku... best giler 3 kali aku tambah... cite ni pun ade kat blog wife aku... saje nk so korang jengah blog dia... dia dh berjinak2 dgn blog skang... which is good for business student yg nk kenal IT... hehehehe

3rd - Our 2nd Anniversary on 8th June... xde celebrate ape2 just g dinner anak beranak... but its means a lot for us... spent time together...

4th - My Bday today!! hehehehe last night wife ajak pi Angsana... she said nk cari baju raya Aqeef.. so kitaorg pi laa... masa ni aku beware pasal wife aku suke wat surprise2... smpi Angsana, dia pi anto baju dia kat satu kedai ni... then g cr kain utk buat baju Aqeef... pastu dia tya nk hadiah ape? boleh ekh tya mcm tu... aku ckp nk pi kedai Camera tgk2 brg... dlm perjalanan ke kedai tu dari kedai kain, ade kedai makan... so aku survey2 mana la tau ade kwn2 aku yg telah berkomplot ngan wife aku ni... ternyata sangkaan aku betul.... walaupun aku beware tp ter surprise jugak laaa...
mmg betul kwn2 aku telah menyertai komplot ini... wife aku tarik aku masuk Pizza Hut which is my friend dh tggu.. then makan2 laaa pastu everybody sing this popular song "Happy Birthday" 2 kali lak tu... any way Thanks to everybody!!! especially my dear wife!! THANKS SAYANG!!

5th - we will go for our Holiday @ Bali this 20th of June... can't wait coz this time Our Prince will join us... hehehehe must be fun.... Celebrate semua kejadian di atas... so wait for some pic when we get there...

Wednesday, December 3, 2008

My Beloved Birthday

entry ni dh lama wat but still pending dlm draft... bz sikit arr... plus xbleh upload gambo

My wife celebrate her Birthday on 1st Dec...(dh sebulan lbh lepas)
We had Dinner with some click at TGI...

Go here for Pic @ Facebook

Thursday, November 13, 2008

My Mum's Birthday

My Mom 57th Birthday on last 3rd of November...
This time let the pic tell you...

My Dear Mum

With her 1st Grandson

The Cake after that!!!!